Psykolog Skanderborg

Sven-Erik May, Autoriseret psykolog

Medlem af Dansk Psykologforening, Tilknyttet Sygesikringen, Ejer af Psykolog Skanderborg

Engageret, empatisk og proaktiv psykolog – uddannet i 1999 fra Aarhus Universitet. Efter afsluttet uddannelse arbejdede jeg i psykiatrien i Aarhus Amt i 10 år, herunder i Lokalpsykiatrien og ved Specialenhed for Angst og OCD. Fagligt har jeg gennem min tid i psykiatrien fået et solidt fundament for at diagnosticere, vurdere og hjælpe mennesker gennem de mange udfordringer vi kan møde i livet, herunder depression, stress, kriser, tab, angst og ulykker.

I 2010 blev jeg selvstændig sygesikringspsykolog hvor jeg i højere grad begyndte at hjælpe mennesker som ikke (kun) havde brug for en henvisning til psykiatrien.

I dag hjælper jeg mennesker med en bred vifte af problemer. Udover de mange kurser som jeg har taget gennem årene, har jeg fået en tiltagende interesse, for alt det der i hverdagen kan hjælpe os mennesker til, at opnå mere harmoni og balance i vores hverdagsliv.  

Bag om den evidensbaserede tilgang jeg har til mit arbejde som psykolog, har jeg en interesse i de store fortællinger, sammenhængskraften i universet og alternative forståelser af det menneskelige sind. Som inspirationskilde til mit møde, og mit arbejde, med mennesker, er jeg også nysgerrig efter en spirituel orienteret forståelse for psykiske fænomener og hvordan psyken kan påvirke kroppen. Alt kan forklares ud fra evidensbaseret psykologisk forskning, men med mit brede perspektiv, kan spiritualitet indgå i forståelsen af psykiske og fysiske fænomener. På grund af min nysgerrighed er jeg med i styregruppen for Spirituelt orienterede psykologer.

"Det mystiske er det mest vidunderlige, vi kan opleve. Det er kilden til al ægte kunst og videnskab"

Professionel baggrund

Uddannelse

 • 1999 – Uddannet som psykolog ved Aarhus Universitet 
 • 2004 – Autoriseret som psykolog
 • Videreuddannet i Kognitiv Adfærdsterapi
 • Diplomuddannelse i klinik hypnose
 • Certificeret i EMDR (behandling af traumer)
 • ACT-uddannet (Acceptance- and Commitmenttherapy)
 • Har gennem årene taget en bred vifte af kurser ift. traumer, parterapi, metakognitiv terapi samt psykologisk smertebehandling

Erhvervsmæssig baggrund

 • 1999 – 2010 Har jeg været ansat ved psykiatrien i Aarhus Amt / Region Midtjylland. Jeg har i denne periode været ansat ved specialklinik for angst- og ocd-behandling, ved lokalpsykiatrien i Aarhus samt ved et behandlingssted for volds- og overgrebsramte mennesker
 • 2010 og frem til i dag har jeg arbejdet som selvstændig psykolog tilknyttet sygesikringen. Der er en række psykologer i Skanderborg med henvisningsmulighed. I 2021 etablerede jeg min klinik som psykolog i Skanderborg, og tager derfor mod henvisning fra egen læge.

Professionelt fokus

 • Jeg har gennem alle mine år som psykolog arbejdet meget med angst og ocd. At opleve unødvendig tab af kontrol over dele af sin hverdag har optaget mig meget som psykolog.
 • Depression er en svær udfordring i menneskelivet som kan give funktionsnedsættelse ift. dagligdagen. Selv om vi i vores liv står over for vanskelige situationer og oplevelser (og uundgåeligt vil reagere negativt på det) så kan depression være unødvendigt livsforringende. Jeg har gennem hele min tyid som psykolog arbejdet massivt med depression som psykisk lidelse.
 • OCD er en særlig tilstand af ubehag som kan medføre isolation, skam og handikap i hverdagslivet. Jeg har gennem mange år haft fokus på hvordan jeg kan hjælpe mennesker finde en vej uden om ocd når den bliver for meget for kvaliteten af dagligdagen.