Psykolog Skanderborg

Om psykologi

Rundt om forskellige psykologiske temaer

Rundt om depression

Depression

Depression er en meget almindelig psykisk lidelse, der rammer mennesker i alle aldre, racer og baggrunde. Det er en kompleks lidelse, der kan forårsage følelser af hjælpeløshed, magtesløshed og manglende motivation.

Den kan påvirke ens fysiske og følelsesmæssige velbefindende og kan kræve professionel hjælp for at blive håndteret ordentligt.

Depression er en tilstand, hvor en person er trist eller håbløs det meste af tiden. Det er ikke det samme som tristhed. Tristhed er en normal følelse, som alle oplever fra tid til anden. Men depression kan være invaliderende, og mennesker, der lider af den, kan føle sig ude af stand til at gøre noget ved deres situation. Det kan være svært at stå op af sengen om morgenen og komme udenfor, også selv om lys mod depression er vigtig.

Depression kan være invaliderende, og folk, der lider af den, kan føle sig ude af stand til at gøre noget ved deres situation. Ved depression har man ofte svært ved at koncentrere sig eller fokusere opmærksomhed på noget, der er værd at fokusere på. Man mister ofte interessen for ting, der tidligere har været spændende for dem, og de mister interessen for hobbyer og aktiviteter, som man engang nød. Nogle mennesker kan udvikle en følelse af håbløshed og hjælpeløshed, som gør det svært for dem at fungere normalt. De kan miste motivationen til at gøre de ting, de engang var glade for, eller de kan miste lysten til at være sammen med andre mennesker, fordi de føler sig for trætte til at være sammen med dem.

Depression kan få en person til at føle sig ked af det, håbløs, irritabel, vred eller skyldig i lang tid.

Nedenfor kan du finde artikler, der vedrører depression. Jeg håber, at de kan hjælpe dig med at lære denne sygdom bedre at kende, så du kan finde hjælp og svar, hvis du lider af depression, synes at du kan genkende tegn på depression hos dig selv eller en du kender eller i det hele taget er bekymret for en person, der er deprimeret.

Hvad er depression?

Depression Depression – beskrivelse og symptomer Har man depressive symptomer, kan tegn på depression både være tristhed,  nedsat og mangelende på energi og manglende interesse

Læs mere »

Mænd og depression

Depression hos mænd – tegn og symptomer som bør tages alvorligt Depression hos mænd Depression påvirker både mænd og kvinder, selv om mænd ofte føler

Læs mere »

Tegn på depression

Tegn på depression: symptomer og metoder til forebyggelse Tegn på depression: symptomer og metoder til forebyggelse Depression er kendetegnet ved følelser af tristhed, hjælpeløshed og

Læs mere »